/ Category / Jeta Shpirtërore

Jeta Shpirtërore

12/05/2016
Duhet të tregohemi të dhembshur ndaj të varfërve dhe fatkeqëve. Etërit dhe ndriçuesit e mëdhenj të kishës gjatë gjithë jetës…
04/05/2016
  Që të pranosh dhe të ndjesh në zemrën tënde dritën e Krishtit duhet të shkëputesh sa më shumë të jetë e mundur nga gjërat e tokësore . Pastroje shpirtin tënd me pendimin, me veprat e mira dhe besimin e sinqërtë në të Kryqëzuarin, mbylli sytë truporë, zhyte mendjen në zemër dhe thirr pa pushim emrin e Zotit tonë Jisu Krisht. Atëherë sipas masës së zellit dhe të nxehtësisë së dashurisë tënde për të Kryqëzuarin që thërrret, do të gjesh ngushëllim. Dhe ky ngushëllim do të të bëjë të ngrihesh dhe të kërkosh një ndriçim më të madh. Kur mendja kalon një kohë në këtë punë atëherë do të prekë zemrën,do të ndritë Drita e Krishtit dhe banesa e shpirtit do të ndriçohet me ndriçim hyjnor, siç thotë Perëndia në gojën e profetit Malakia: "Por për ju që keni frikë nga ai, do të lindë dielli i drejtësisë". Kjo dritë është njëkohësisht edhe jetë sipas fjalëve të Ungjillit: "Në atë ishte jeta dhe jeta ishte drita e njerëzve". Kur njeriu e shikon në brendësi dritën e përjetëshme mendja e tij pastrohet nga çdo fantazi e kotë dhe tokësore. I zhytur plotësisht në teorinë e dritës së pakrijuar harron të gjitha gjërat shqisore dhe nuk do të shikosh as veten tënde. Preferon të fshihesh në zemrën e tokës, aq sa të mos humbasësh të mirën e vërtetë, Perëndinë.   Fragment nga libri "Shën Serafimi i Sarov" Botuar…
Duhet guxim të jesh i krishterë
15/04/2016
      Ungjilli i sotshëm tregon për Josifin nga Arimatea që guxoi dhe shkoj tek Pilati dhe i kërkoi…
Nëna
28/03/2016
  Një doktor,i cili ishte dhe një predikues i denjë i Ungjillit,kishte katër fëmijë. Që të katër fëmijët e tij…
Doktori ateist dhe besimtari
19/02/2016
    Një doktor i cili nuk besonte te Perëndia i thotë një besimtari: Dëgjove ti vetë ndonjë shpirt?Shijove ose…
01/02/2016
   Njeriu përsa i përket trupit ngjan me një qiri. Ashtu si qiriu digjet ashtu edhe njeriu vdes.Shpirti ynë është…
Dashuria për armikun
29/01/2016
  Një oficer kalonte një natë mbi kalin e tij në  një fushë beteje.Dëgjoi një rënkim.Një ushtar i ushtrisë kundështare…
Tregime dhe histori nga jeta tjeter
22/01/2016
  Mjerë ata që bejnë mëkate dhe nuk pendohen…    Ky  tregim  u  mor  prej  sinaksaristit  të   28  Prillit…
Tregime dhe histori nga jeta tjeter
15/01/2016
  Kini  kujdes  vëllezër  të  kujtoni orën  e  vdekjes  tuaj           Ngjarjen  që  do  t’ju  tregoj,…
14/01/2016
  Njerëzit të cilët vuajnë nga ndjenja e inferioritetit,sa shohin njerëz  të cilët gëzojnë jetën e tyre,aq më tepër lëndohen.Por…