/ Kategori / Predikime-Katekizma- Artikuj

Predikime-Katekizma- Artikuj

  “Jisu, mjeshtër, përdëllena” (Llk. 17:13) Këto fjalë i drejtuan Krishtit 10 leprozë. Kur Zoti Krisht i pa, u tha…
  Data 7 Janar,një ditë pas festës së Theofanisë,iu përkushtua  kremtimit të Pararendësit Shën Joan Pagëzorit.Shën Joani ishte djali i priftit Zaharia dhe…
  Dita e 6 Janarit për besimtarët orthodhoksë është jo vetëm e shënuar, por e shenjtë. Është e shenjtë, sepse…
  Qëndrojmë të shtangur përpara misterit të pakuptueshëm të Trupëzimit Hyjnor. Përpara “misterit që u mbajt i fshehur prej kohësh…
    Ja Krishti lind lavdërojeni!Këto fjalë të këngës së parë të Zbritësoreve të Krishtlindjeve janë refreni që përsëritetvazhdimisht këto…
  E bukur dhe shumë domethënëse është historia e Ungjillit të sotëm, e cila është shkëputur nga Ungjilli sipas Llukait.…
  Nga Miron Çako Është bërë një traditë që mbas mbrëmjes të 6 dhjetorit, jo vetëm të krishterët si protestantë,…
      Llk. 13: 10-17 Siç e dimë të dashur besimtarë edhe pak javë na ndajnë nga dita dhe…
  Në Ungjillin e sotshëm dëgjuam takimin dhe bisedën e Mësuesit me të riun e pasur."Mësues i mirë,çfarë të bëj…
  Në një park të madh përgatiteshin për festë.Shumë njerëz dëshironin të hynin por nuk kishin mundësi të blinin biletën.Atëherë…