/ Category / Predikime-Katekizma- Artikuj

Predikime-Katekizma- Artikuj

  "Kryqi ruajtësi i gjithë botës,Kryqi bukuria e Kishës Kryqi fuqia e mbretërve,Kryqi mbështetja e besimtarëve Kryqi lavdia e ëngjëjve…
  Pasioni i smirës është i përhapur në cdo kohë dhe moshë.Zakonisht zhvillohet që nga moshat më të vogla.....Shën Vasili…
Nëpërmjet shërimit të fëmijës të demonizuar ,Zoti ynë Jesu Krisht na mëson forcën e madhe që ka besimi,lutja dhe kreshmimi.Ky…
  "Kini guxim,mos u frikësoni "Në Ungjillin e sotshëm shohim qartë dashurinë dhe kujdesin e Zotit Jesu Krisht për nxënësit…
  "Gëzohuni gjithmonë në Zotin" ,është mesazhi i kahershëm i Krishtërimit.Fjala gëzim është thënë 150 herë në Dhjatën e Re…
  Në një lagje të varfër të Pireut në Athinë, jetonte një djalë i verbër,Niko.Nëna e tij ishte një grua…
  Në ishullin Tino të Greqisë ndodhet ikona cudibërëse e Ungjillëzimit .Cdo vit mijëra besimtarë shkojnë në Kishën e Ungjillëzimit…
  Ne manastirin Dhokiariou në Malin e Shenjtë ndodhet ikona cudibërëse  e Shën Marisë "Gorgoipikoos",(që do të thotë :shërbej -përgjigjem…
  Gjatë shekullit te IX,kishte filluar një përndjekje e ashpër ndaj Ikonave të Shenjta dhe ndaj të krishterëve që i…
  Kjo foto është bërë në vitin 1903 dhe u dha  nga arkiva e manastirit për tu publikuar në vitin…