/ Category / Problematika Moderne

Problematika Moderne

  (Mattheu 25, 29) Nëse sipas fjalëve të psallmistit David vetëm të çmendurit mund të thonë në zemrën e tyre…
    Rreth vitit 1919,Shën Siluanoi kaloi nga Rusia dhe vizitoi atje manastirë të ndryshëm.Në një nga udhëtimet e tij…
  Njeriu ka shtrembëruar kënaqësitë e ndjenjave.Për nuhatjen dhe shijen zbuloi një tym të ndotur dhe të hidhur të cilin…
  Një herë shkoi një burrë te berberi për nevojat që kishte.Gjatë kohës që berberi i priste  flokët diskutonin për…
  Një oficer i propozon shokut të tij major, të shkojnë të ndjekin një koncert.Ai pranoi me kënaqësi por gjatë…
  Në Kishën Ortodokse martesa është për gjithë jetën.Martesa nuk është një këmbim zotimesh ose themelim i një kontrate ligjore…
  Shën Pavli shkruan: "A nuk e dini se trupi juaj është tempulli i Frymës së Shenjtë që është në…
  Ai që do të ecë në rrugën e përjetë të së mirës duhet të këtë shumë kujdes në disa…
  Temat më  të dashura të Heavy- Metal janë :Satanai,vdekja ,epshi erotik me të vdekurit dhe shumë të tjera të…
  Aborti do të thotë  ti japësh  fund me mënyrë  vrasëse-ekzekutuese  shtatzanisë duke marrë jetën e foshnjes përpara se të…