/ Category / Shenjtorë dhe Etër

Shenjtorë dhe Etër

  Shën Irini ishte vetëm 12 vjec kur e dogjën turqit.Më parë i prenë dorën dhe i hodhën ujë të nxehtë…
  At,si mund të kemi vetëm mendime pozitive kur disa vinë e na flasin për gabime dhe mëkate që shumë  …
    Shën Elena lindi në vitin 249 pas Krishtit në Vithini të Azis së Vogël.Ajo vinte nga një familje…
  Më mirë është të jesh i varfër sesa të jesh budalla i pandreqshëm dhe të flasësh mbrapsh. Zelli pa…
  Shën Kirili dhe Shën Metodi lindën në Selanik dhe emrat e tyre ishin Kostandin dhe Mikail.Ishin djemtë e ushtarakut Leondo.Mikaili…
   Vajza që ndodhej në helikopter ishte shumë besimtare.Shpesh vizitonte manastirin e Hyjlindëses dhe një nga murgeshat ishte shoqe e…
  Shën Joan Teologu, nxënësi i dashur i Zotit Krisht,kujtohet nga Kisha jonë më 26 Shtator.Festa e sotshme lidhet me…
  Sot Kisha jonë kremton Jovin e drejtë,Profetin e Dhjatës së Vjetër i cili ngeli në histori si shëmbulli i…
  "Shqerra jote u Jesu,me zë të madh po të thërret:Dhëndër ty të dëshiroj,dhe nat e ditë të kërkoj,dhe kryqëzohem…
  10Një grua e aftë është xhevahiri më i çmuar që mund të gjej njeriu. 11Burri i saj mund të…