/ Category / Dëshmi mbi Shenjtorët dhe Etërit

Dëshmi mbi Shenjtorët dhe Etërit

  Një tjetër shenjë e madhe që tregoi Profeti Ilia është kur u lut dhe erdhi zjarr nga qielli. Me…
    Shën Paisio i tregon këto një djali të tij shpirtëror : "Sa isha kthyer nga "bota" (kishte qënë…
    3Unë jam një njeri jude, lindur në Tars të Kilikisë dhe rritur në këtë qytet pranë këmbëve të…
  “Udhëtonte nga Athina për në Selanik një baba me djalin e tij të vogël.Në qytetin e Larisës autobuzi ndaloi.Në…
  Shumë nga ne kemi kuptuar që nuk jemi vetëm.Përveç botës materiale që na rrethon,ekziston dhe bota shpirtërore,bota që na…
    Në sinaksarin e 27 Qershorit, është edhe një tregim i Sinesios, Episkop i Qirinës, për një mikun e…
    Pyetën një murg: -Përse goditemi kaq shumë nga demonët? -Sepse ne i hedhim armët,u përgjigj ai.Përulësinë,dashurinë dhe durimin.…
  Një  prift  dhe  një  dhjak që  jetonin  në  Konstandinopojë, kishin  dashuri  të  madhe  shpirtërore  midis  tyre, por nga  një …
  Në sinaksarin e Oshënarit, Paisios së Madh, që feston në 19 Qershor, gjejmë djalogun me Konstandinin e Madh, i…
  Një herë tjetër natën shkoja tek Ati im Shpirtëror që t’i them mendimet e mia edhe të kungohem. I…