/ Category / Shenjtorë dhe Etër

Shenjtorë dhe Etër

  Një nga etërit e shkretëtirës u dha këtë mësim madhështor murgjve më të rinj:-Supozo o vëllai im,që këtë moment…
  Shën Grigor Palamai thekson se kur Perëndia krijoi njeriun dhe e vendosi në parajsë,i dha një porosi të cilën…
  Në këtë botë nuk ekzistojmë për të krijuar kulturë.Këtu është një vend "internimi".Është vendi në të cilin njeriu vuan,sëmuret,ndjen…
  Serapioni ishte një asket egjiptian krejtësisht i varfër dhe shumë bamirës.Njëherë u shit si skllav me dëshirë tek një…
    Dhe çfarë mund të gjesh si arsye për të ndaluar së dashuri dikë? Sepse ti e nderoje dhe…
  Tha Zoti:" Me të vërtetë aty ku janë dy ose tre veta të bashkuar në emrin tim,aty jam edhe…
  "Kush merr pjesë në dhimbjen e tjetrit dhe i thotë fjalë ngushëlluese,kjo është si një urim që shumë herë…
    Njeriu me i rëndësishëm i historisë nuk kishte shërbëtorë,por e thërrisnin Zotëri! Nuk kishte asnjë diplomë,por e quanin…
  Një asket që jetonte në shkretëtirë -tregon ava (at) Kasiano- iu lut Perëndisë t'i japë këtë virtyt:kur të ndodhet…
  "Kohët në të cilat janë të vështira,ndaj duhet të krishterët të kenë shumë durim dhe shpërblimi i tyre do…