Shën Paisio-Të përjetojmë festën e Krishtlindjeve
19/12/2016
  Që të përjetojmë festat e mëdha duhet ta mbajmë mendjen te këto ditë të shenjta dhe jo te punët…
    Ja Krishti lind lavdërojeni!Këto fjalë të këngës së parë të Zbritësoreve të Krishtlindjeve janë refreni që përsëritetvazhdimisht këto…
  Mtth.1:1-251Libri i gjenealogjisë së Jisu Krishtit, të birit të Davidit, të birit të Abraamit.2 Abrahamit i lindi Isaaku; edhe…
16/12/2016
  Një prift nga Beligradi na tregon historinë e një gruaje që punonte në rrugët e Beligradit.Një pasdite para se…
  Shën Elefteri jetoi gjatë shekullit të dytë,në vitet kur perandor ishte Komodho dhe Septimio Sevirio.Nëna e tij,Anthia ishte një…
  Pavdekësia e njeriut fillon që nga ngjizja e tij në barkun e nënës.Që nga ai moment fillon parajsa dhe…
      Shën Spiridhoni lindi në vitin 270 pas Krishtit në fshatin Askia të Qipros.Rridhte nga një famijle e…
  E bukur dhe shumë domethënëse është historia e Ungjillit të sotëm, e cila është shkëputur nga Ungjilli sipas Llukait.…
  Llk.14:16-24 Mtth.22:1416Edhe ai i tha atij:Një njeri bëri një darkë të madhe dhe ftoi shumë. 17Edhe në kohën e…
  Sipas programit të Perëndisë i Cili dëshironte të përgatisë një banesë të shenjtë për të qëndruar bashkë me njerëzitnuk…