Qëndrojmë të shtangur përpara misterit të pakuptueshëm të Trupëzimit Hyjnor. Përpara “misterit që u mbajt i fshehur prej kohësh…
  Matth:2:1-12 Edhe si lindi Jisui në Betlehem të Judesë, në ditët e mbretit Herod, ja, ca magë nga Lindja…
  Oshënar Naumi ishte ndihmësi dhe bashëpuntori i vëllezërve të Shenjtë Kirilit dhe Metodit,i cili ndihmoi në përpjekjet e përhapjes…
  Anastasia rridhte nga familje e pasur aristokrate.Me gjithë mësimet dhe përpjekjet e Pretekstatit,babait të saj i cili ishte pagan…
  Shenjtore Juliana lindi dhe në qytetin e Nikomidhisë,qytet i Vithinis së lashtë në Azinë e vogël.Lindja e saj u…
Shën Paisio-Të përjetojmë festën e Krishtlindjeve
19/12/2016
  Që të përjetojmë festat e mëdha duhet ta mbajmë mendjen te këto ditë të shenjta dhe jo te punët…
    Ja Krishti lind lavdërojeni!Këto fjalë të këngës së parë të Zbritësoreve të Krishtlindjeve janë refreni që përsëritetvazhdimisht këto…
  Mtth.1:1-251Libri i gjenealogjisë së Jisu Krishtit, të birit të Davidit, të birit të Abraamit.2 Abrahamit i lindi Isaaku; edhe…
16/12/2016
  Një prift nga Beligradi na tregon historinë e një gruaje që punonte në rrugët e Beligradit.Një pasdite para se…
  Shën Elefteri jetoi gjatë shekullit të dytë,në vitet kur perandor ishte Komodho dhe Septimio Sevirio.Nëna e tij,Anthia ishte një…