Po vijnë kohë të vështira sepse u pakësua besimi.Për shkak të varfërisë,njerëzit do shesin shpirtin e tyre për të…
  Shën Paisio i Malit të Shenjtë lindi në Farasa të Kapadokisë në 25 Korrik nga prindërit Prodhrom dhe Evlabia.U…
  Shën Paisio i tregon këto një djali të tij shpirtëror : "Sa isha kthyer nga "bota" (kishte qënë jashtë…
  "Le të lavdërojmë të gjithë oshënarin dhe dëshmorin Nikodhim, mburrjen e Ilirisë dhe nderin e Athosit, sepse duke mposhtur…
  Mt.6:22-33 22 Kandili i trupit është syri. Në qoftë pra se syri yt është i kthjellët, gjithë trupi yt…
  Njeriu ka shtrembëruar kënaqësitë e ndjenjave.Për nuhatjen dhe shijen zbuloi një tym të ndotur dhe të hidhur të cilin…
  Shën e Djela ishte vajza e Dhorotheut dhe Efsevisë të cilët për shumë vite nuk kishin fëmijë.Luteshin pa ndalim…
06/07/2016
    Tërëshenjtëria Juaj, Patriark Ekumenik     Fortlumturitë Tuaja, Primatë të Kishave Orthodhokse Autoqefale,     Hirësi Mitropolitë dhe…
  Shën Asti ishte episkop i Durrësit në vitin 98 pas Krishtit (emri tij do të thotë “qytetar” ose “i qytetit”). Ai ishte një udhëheqës…
  Ishte bërë shtatë vjeç dhe akoma nuk po i vinte goja. Prindërit e tij shpresëtarë, Jorgji dhe Grigoria ndjenin dhimbje…