Një student nga Serbia,i quajtur Petro,i cili ishte ateist, njohu besimin në moshën 19 vjeç dhe kërkoi të…
  “ Të mos bëhemi të ngushtë në shpirt për fëmijët tanë,as të mos trembemi mos ndoshta mundohen,por të gëzohemi…
  Për të pritur së më mirë periudhën e Kreshmëve të mëdha që fillon pas dy javësh, Kisha e Shenjtë…
  (Llk .15:11-32) 11Përsëri tha: Një njeri kishte dy bij. 12Edhe më i vogli nga ata i tha të atit:…
  Kjo ngjarje ndodhi dyzet ditë pas lindjes së Krishtit.Sipas ligjit të Moisiut,Virgjëresha Mari  bashkë me Josifin ,shkoi në Tempull në Jerusalem,për…
  Shën  Trifoni jetoi në vitet e perandorëve Gordian (238-244),Filip (244-249) dhe Dhekio (249-251). Prejardhjen e kishte nga një familje…
  Më 30 Janar Kisha jonë feston tre Hierarkët ,Shën Vasilin e Madh,Shën Grigor Teologun dhe Shën Joan Gojartin. Secili  prej Tre Hierarkëve…
    Ata që i janë përkushtuar kësaj jete merren me veprat e saj.Ata që kanë mohuar këtë botë,merren me…
      Dt.21.02.2016 Nga sot Kisha e shenjtë orthodhokse fillon një periudhë të re, të bukur e të gjatë…
  Shën Efremi lindi në Nisivi të Mesopotamisë,rreth vitit 308 pas Krishtit.Që në moshë të vogël morri mësime shpirërore në…