E 11 e Mattheut  (Matth 18:23-35) 23 Prandaj mbretëria e qiejve ngjau me një njeri mbret, që deshi të…
  Ishte mbasdite vonë dhe kishte filluar të errej.Po afrohej ora që manastiri do mbyllte dyert kur atë moment afrohet…
Me rastin e festës së "Fjetjes së Shën Marisë", mund të dëgjoni  në  kanalin YouTube     "O Zonjë virgjëresh e…
  Pse ne të Krishterët e quajmë të Tërëshenjtën Hyjlindëse? Protestantët nuk pranojnë ta quajnë të Tërëshenjtën “Hyjlindëse”, sepse thonë…
  Kisha Orthodhokse i kushton pelegrinazh nderues dhe respektues personit të Hyjlindëses, e cila u bë ura që bashkoi tokësorët…
  "O Zot, ki mëshirë për djalin tim"Me këto fjalë iu drejtua i ati i djalit Zotit Krisht.Jesu Krishti ,kishte…
  (Matth 17:14-23)   14 Edhe kur erdhën ata tek turma, i erdhi pranë një njeri e i ra në…
    Agjërimi sipas dëshmisë së Vasilit të Madh, është porosia më e vjetër e dhënë prej Perëndisë në krijesat…
02/08/2015
  Vini re ato që na thotë Zoti për udhëtimin e jetës sonë:"Hyni nëpër derën e ngushtë sepse e gjerë…
    (Math 14:22-34)22 Edhe përnjëherë Jisui i shtrëngoi nxënësit e tij të hyjnë në lundër, edhe të shkojnë përtej…