Në Ungjillin e sotshëm  flitet për vizitën e Zotit Krisht në shtëpinë e Llazarit, në fshatin Vithani,afër Jerusalemit.Atje e…
  (Llk.10:38-42,11;27-28) 38Edhe ndodhi që kur ata po shkonin, ai hyri në një fshat; edhe një grua me emrin Marta,…
  Mos jini hakmarrës:mos e shpërbleni të keqen me të keqe tjetër.Eshtë e mjaftueshme e keqa nga i afërmi juaj!Nëse…
  Në manastirin Visotski në Serpukov të Rusisë,vijnë shumë besimtarë.Më të shumtët prej tyre janë të varur nga alkoli.Atje ndodhet…
  E 11 e Mattheut  (Matth 18:23-35) 23 Prandaj mbretëria e qiejve ngjau me një njeri mbret, që deshi të…
  Ishte mbasdite vonë dhe kishte filluar të errej.Po afrohej ora që manastiri do mbyllte dyert kur atë moment afrohet…
Me rastin e festës së "Fjetjes së Shën Marisë", mund të dëgjoni  në  kanalin YouTube     "O Zonjë virgjëresh e…
  Pse ne të Krishterët e quajmë të Tërëshenjtën Hyjlindëse? Protestantët nuk pranojnë ta quajnë të Tërëshenjtën “Hyjlindëse”, sepse thonë…
  Kisha Orthodhokse i kushton pelegrinazh nderues dhe respektues personit të Hyjlindëses, e cila u bë ura që bashkoi tokësorët…
  "O Zot, ki mëshirë për djalin tim"Me këto fjalë iu drejtua i ati i djalit Zotit Krisht.Jesu Krishti ,kishte…