Lumurimet 6 Mëshira
08/09/2015
         “Lum ata që janë të mëshirshëm, sepse ata do të gjejnë mëshirë (Matheu 5:7). Të jesh…
Lumurimet 5-Uria dhe etja për drejtësi
07/09/2015
  “Lum ata që janë të uritur dhe të etur për drejtësi, sepse ata do të ngopen (Matheu 5:6). Të…
  Paravolia e sotshme,e dasmave mbretërore ka pika të përbashkëta me paravolinë e " bujqve të këqij".Në të dy paravolitë…
    (Matth.22:2-14)   2 Mbretëria e qiejve është e ngjashme me një njeri mbret, i cili bëri dasmë për…
  Nuk kanë qëndrueshmëri fjalët që shprehin shumë nga ne:-"Nuk mundem,nuk duroj dot më,nuk shtyhet më etj".Duket qartë se janë…
Lumurimet 4 zemërbutësia
01/09/2015
   “Lum ata që janë zemërbutë, sepse ata do ta trashëgojnë tokën '' (Matheu 5:5). Zemërbutësia është një zotërim thelbësor i…
Lumurimet 3 vajtimi i bekuar
31/08/2015
        “Lum ata që vajtojnë, sepse ata do të ngushëllohen” (Matheu 5:4). Ky është lumurimi i dytë…
  Një i krishterë shkoi të këshillohej tek ava (at) Siluani.-Kam një armiku për vdekje at,-i rrëfeu.Të këqijat që më…
27/08/2015
  Sot, 26 gusht 2015, në orën 4 tëmëngjesit, pa zbardhur dita, në mënyrë të fshehtë e tinëzare, për t’iu…
Lumurimet vazhdim 2 Të varfër në shpirt
26/08/2015
  “Lum të varfërit në shpirt, sepse e tyre është Mbretëria e qiejve” (Matheu 5:3). Ky lumurim i parë është…