/ Category / Terëshenjta

Terëshenjta

    Sot Kisha jonë kujton,kremton  lajmin e gëzuar që Kryeëngjelli Gabriel i dha  virgjëreshës Mari. Këtë ditë i dërguari…
      Himni Akathist është një poemë shumë e vecantë  që i drejtohet Zonjës Hyjlindëse me lavdërime,falenderime dhe me lutje.Poema…
   Në 21 Nëntor kisha jonë kremton Hyrjen e Zonjës Hyjlindëse në Tempull.Prindërit e Shën Marisë,Joakimi dhe Ana i luteshin…
   "Lindja jote, o Hyjlindëse, gëzoi e ndriti tërë gjithësinë, se prej teje shkëlqeu Dielli i Drejtësisë, Krishti Perëndia ynë,…
    Brezi i Zonjës Hyjlindëse është  një rrip i thurrur prej fije deveje ,të cilin vetë Hyjlindësja e kishte…
  Në një lagje të varfër të Pireut në Athinë, jetonte një djalë i verbër,Niko.Nëna e tij ishte një grua…
Përmbledhje nga jeta e Hyjlindëses Mari
14/08/2016
Uncategorized
    Zonja e Shenjtë Mari lindi në Jerusalem nga prindërit e Shenjtë Joakim dhe Ana.Joakimi dhe Ana kishin shumë…
  Në ishullin Tino të Greqisë ndodhet ikona cudibërëse e Ungjillëzimit .Cdo vit mijëra besimtarë shkojnë në Kishën e Ungjillëzimit…
  Ne manastirin Dhokiariou në Malin e Shenjtë ndodhet ikona cudibërëse  e Shën Marisë "Gorgoipikoos",(që do të thotë :shërbej -përgjigjem…
  Gjatë shekullit te IX,kishte filluar një përndjekje e ashpër ndaj Ikonave të Shenjta dhe ndaj të krishterëve që i…