/ Category / Mësime Shpirtërore

Mësime Shpirtërore

  Mërzitemi kur ndeshim njerëz që nuk e duan Perëndinë.Me mërzitje nuk arrijmë asgjë.As me sygjerime. Ka një sekret që…
  Një murg jepte këtë këshillë: Kini kujdes dhe mos u grindni. Grindja lodh gjithë ata që jetojnë me ju…
  Shpirti ushqehet me fjalën e Perëndisë dhe në veçanti me studimin e Dhiatës së Re dhe të Psalmeve. Ungjillin…
  " Perëndia nuk është i padrejtë që të harroj punën tuaj dhe mundimin e dashurisë që treguat për emrin…
Rruga drejt lumturisë
19/10/2020
  Asgjë nuk është më madhështore se zemra e pastër, sepse ajo zemër do të bëhet fron i Perëndisë. Pse,…
Ne ecim përpara Perëndisë!
05/10/2020
  Shën Kozmai,ç'do ditë thoshte kur zgjohej:Shko o Zot dhe sot përpara meje! Sepse Krishti tha,kush do, le të më…
    Dje u preka shumë kur fola me një vajzë të re dhe më tha : -At,ç'do vit që…
  "Humbe diçka,mos u trishto.Gjete,mos u gëzo më tepër se çduhet por lavdëro Perëndinë" Një ditë në shtëpinë e tij…
Pak fjalë rreth pendimit-Nga Shën Efremi i Siros
05/06/2020
  Pendimi, të dashur, është frut i pasur, sepse i ofron Perëndisë me çdo mënyrë vepër të mirë. Eshtë parcelë…
Përbindëshi i Egoizmit
25/05/2020
  “Biri i njeriut nuk erdhi që t’i shërbejnë por që të shërbejë”. (Mark 10, 45) E gjithë jeta e…