/ Category / Dëshmi mbi Shenjtorët dhe Etërit

Dëshmi mbi Shenjtorët dhe Etërit

  Shën Joan Teologu, nxënësi i dashur i Zotit Krisht,kujtohet nga Kisha jonë më 26 Shtator.Festa e sotshme lidhet me…
  Magnet që dërgoi mbreti Herod për t'i treguar se ku ndodhej Krishti,nuk u kthyen tek ai por morrën tjetër …
  Sipas programit të Perëndisë i Cili dëshironte të përgatisë një banesë të shenjtë për të qëndruar bashkë me njerëzit…
  Një tjetër shenjë e madhe që tregoi Profeti Ilia është kur u lut dhe erdhi zjarr nga qielli. Me…
    Shën Paisio i tregon këto një djali të tij shpirtëror : "Sa isha kthyer nga "bota" (kishte qënë…
  Në një zonë të Frigjias,me forcën e Kryeëngjëllit Mikail,nga toka filloi të rrjedh ujë i shenjtëruar, ajazëm, i cili …
  Në fshatin Makropulo në zonën jugore të Kefalonias,para shumë vitesh,banorët panë se kishte rënë zjarr në një pemë dhe…
  Rreth 700 vjet pas lindjes së Krishtit,ishte një murg erimit (jetonte në shkretëtirë) i quajtur Egjidh nga Athina,i ditur…
  Shën Arseni i tregon këtë histori AT Dhaniilit: Një murg duke ndejtur në dhomën (qelinë ) e tij,dëgjon një…
  At Paisio pa në ëndër se do bënte një udhëtim të largët dhe po përgatiste dokumentat. Ishin dhe të…