/ Category / Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër

Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër

  " Perëndia nuk është i padrejtë që të harroj punën tuaj dhe mundimin e dashurisë që treguat për emrin…
  Nuk ekzistojnë themelet por si qëndron pallati ? Nuk ekziston prodhuesi i anijeve por si u prodhua anija? Nuk…
  Zbardheni shpirtin tuaj si dëbora e bardhë që bie.Kush e ka shpirtin të bardhë dhe të pastër,gjithmon me kujdes…
  Ata që "prehen "tek bota materiale dhe nuk shqehtësohen për shpirtin e tyre ngjasojnë me zogjtë e marrë që…
  Do vinë vite të vështira,do kemi prova të mëdha.Të krishterët do të përndiqen.Por njerëzit nuk e kuptojnë që jemi…
    Ç'farë ka më tepër vlerë,lutja e zgjatur apo lutja cilësore?- pyetën Shën Paision. -Asnjë nga këto.Lutja e zemrës…
  Shën Paisio jepte një këshillë për sa i përket zakonit,traditës së mbarësisë në ditën e parë të vitit. "Mos…
    Dy janë krahët që munden të lartësojnë njeriun përmbi tokë,pastërti dhe thjeshtësia e zemrës.Duhet te jesh i thjeshtë…
  Mos lër asgjë që të të largojë nga PENDIMI, sepse kjo është ajo që kemi të përbashkët me shenjtorët…
  Më kujtohet At Porfiri që thoshte :"kur e kritikon dikë që ka faj,si do reagoj? Ç'farë do bëj? Jo…