/ Category / Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër

Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër

    Ç'farë ka më tepër vlerë,lutja e zgjatur apo lutja cilësore?- pyetën Shën Paision. -Asnjë nga këto.Lutja e zemrës…
  Shën Paisio jepte një këshillë për sa i përket zakonit,traditës së mbarësisë në ditën e parë të vitit. "Mos…
    Dy janë krahët që munden të lartësojnë njeriun përmbi tokë,pastërti dhe thjeshtësia e zemrës.Duhet te jesh i thjeshtë…
  Mos lër asgjë që të të largojë nga PENDIMI, sepse kjo është ajo që kemi të përbashkët me shenjtorët…
  Më kujtohet At Porfiri që thoshte :"kur e kritikon dikë që ka faj,si do reagoj? Ç'farë do bëj? Jo…
  Të gjithë do largohemi një ditë nga këtu. Këtu jemi kalimtarë.Erdhëm që të tregojmë veprat dhe të largohemi.Të japim…
  Sa te krishterë thonë se besojnë te Perëndia pa besuar në të vërtetë! Sa gojë ngelen të heshtura kur…
    Dje u preka shumë kur fola me një vajzë të re dhe më tha : -At,ç'do vit që…
    Lexo Ungjillin e Shenjtë, kupto frymën e tij dhe bëje parimin e jetës sate. Shën Nikoni i Optinës…
  Ata që pendohen sa pë sy e faqe, nuk bëjnë vetëm një mëkat, por shumë; sepse shtyjnë edhe të…