/ Category / Shenjtorë dhe Etër

Shenjtorë dhe Etër

    Shën Nikolla lindi në shekullin e 3 pas Krishtit,në Patara të Likisë nga prindër të pasur dhe fisnik.Jetoi…
  Shën Sava ishte nga fshati Mutalaski i Kapadhokisë.Prindërit e tij,Joani dhe Sofia ishin njerëz besimtarë.Kjo gjë e ndihmoi që…
  Shenjtore Varvara jetoi në vitet e perandorit Maksimiano (286-305 pas Krishtit). Ishte vajza e paganit Dioskor,i cili ishte ndër…
  Oshënar Porfiri Kafsokaliviti lindi në 7 Shkurt të vitit 1906 në fshatin “Agios Ioanis” në Evia të Greqisë.Emri i…
    Nëse të krishterët do ishin besimtar në të vërtetë,mëshirues dhe zemërdhembshur,heretikët dhe ateistët nuk do të ekzistonin. Asnjë…
  Andrea lindi në qytetin e Visthaidhas në Palestinë.Ishte vëllai  i Apostull Pjetrit dhe djali i një peshkatari të varfër…
  Të pasurit mund të justifikohen me lëmoshë, por të varfërit mund të justifikohen me durim! Nëse ju vjen ndonjë…
    Shën Katerina lindi në Aleksadri të Egjyptit. I ati i saj,i quajtur  Kestos,ishte një fisnik i pasur i…
  Synoni te dashuria . Kërkoni ç'do ditë nga Perëndia dashurinë. Bashkë me dashurinë vinë dhe gjithë mirësitë dhe gjithë…
  Gjithshka që bën Perëndia është në dobi të shpirtit tonë.Qoftë sëmundje,qoftë ngasje ,për të mirën tonë e lejon. Ne…