/ Category / Shenjtorë dhe Etër

Shenjtorë dhe Etër

  Shenjtore Varvara jetoi në vitet e perandorit Maksimiano (286-305 pas Krishtit). Ishte vajza e paganit Dioskor,i cili ishte ndër…
  Oshënar Porfiri Kafsokaliviti lindi në 7 Shkurt të vitit 1906 në fshatin “Agios Ioanis” në Evia të Greqisë.Emri i…
    Nëse të krishterët do ishin besimtar në të vërtetë,mëshirues dhe zemërdhembshur,heretikët dhe ateistët nuk do të ekzistonin. Asnjë…
  Andrea lindi në qytetin e Visthaidhas në Palestinë.Ishte vëllai  i Apostull Pjetrit dhe djali i një peshkatari të varfër…
  Të pasurit mund të justifikohen me lëmoshë, por të varfërit mund të justifikohen me durim! Nëse ju vjen ndonjë…
    Shën Katerina lindi në Aleksadri të Egjyptit. I ati i saj,i quajtur  Kestos,ishte një fisnik i pasur i…
  Synoni te dashuria . Kërkoni ç'do ditë nga Perëndia dashurinë. Bashkë me dashurinë vinë dhe gjithë mirësitë dhe gjithë…
  Gjithshka që bën Perëndia është në dobi të shpirtit tonë.Qoftë sëmundje,qoftë ngasje ,për të mirën tonë e lejon. Ne…
  Ai që shpreson te Zoti ecën i qetë në luftën e jetës së tij dhe udhëton në këtë rrugë…
  Apostull dhe Ungjillori Mattheu një nga dymbëdhjetë nxënësit e Krishtit ishte një targambledhës nga Galilea. Emri i tij më…