/ Category / Shenjtorë dhe Etër

Shenjtorë dhe Etër

  Kisha jonë kremton tre cifte Shenjtorësh  Kozma dhe Damian. Shenjtorët Kozma e Damian të cilët u martirizuan në Romë dhe kremtohen…
  Egoizmi është ai që nuk na lë të besojmë. Shpesh fantazojmë se jemi më të mirë se të tjerët.Por…
  Shën Anastasia rridhte nga një familje e pasur e Romës. Jetoi në vitet e perandorit Dhioklitian dhe Valerian. Pas…
  Nestori ishte një djalë shumë i ri në moshë dhe shumë simpatik. Jetoi në vitet e perandorit Dhioklitian,bashkë me…
  Shën Dhimitri lindi rreth viteve 280-284 pas Krishtit në qytetin e Selanikut në vitet kur perandor ishte përndjekësi fanatik…
  Ashtu si ai që humbi dritën dhe pengohet në shumë pengesa,kështu dhe ai që do harroj frikën e Perëndisë,vazhdimisht…
  Shën Artemi ishte një oficer i ndritur në vitet e perandorit  Kostandinit të Madh.Për virtytet dhe aftësitë e tij,perandori…
  Tregoog që quhet "Sirena",që kur dikush e dëgjon zërin e tij melodioz ,aq shumë robërohet saqë e ndjek në…
  Oshënare Pelagjia!   Kaq shumë ishte e zhytur në mëkat saqë asnjë ndjenjë pendimi nuk depërtonte më në shpirtin…
  Shën Thomai ishte një prej dymbëdhjetë nxënësit e Krishtit. Ishte nga Judea ashtu si edhe nxënësit e tjerë dhe…