/ Category / Shenjtorë dhe Etër

Shenjtorë dhe Etër

  Apostull Thadeu ishte nga qyteti i Edesës i Sirisë dhe rridhte nga një familje hebre. Kur shkoi në Jerusalem,…
  "Qielli është më i lartë se shirërat,dhe se dimri dhe nuk mposhtet nga askush. Ashtu edhe ne do ngelemi…
  Kamin i zjartë, shumë i madh është pendimi, të dashur. I hedh bakër, e transformon dhe e bën ar.…
  Shën Mironi u martirizua rreth vitit 250, kur perandor ishte Deci. Duke qenë se rridhte nga një familje e…
  Në fshatin Makropulo në zonën jugore të Kefalonias,para shumë vitesh,banorët panë se kishte rënë zjarr në një pemë dhe…
  Është e pamundur të lutesh në shtëpi ashtu siç lutesh në Kishë. "Po,mundem të lutem edhe në shtëpi "thotë…
  Cfarë, pra? Të drejtët e shikojnë kur bëjnë të mirën? Ungjilli do të të mësojë duke thënë: «Tek ai…
  Rreth 700 vjet pas lindjes së Krishtit,ishte një murg erimit (jetonte në shkretëtirë) i quajtur Egjidh nga Athina,i ditur…
  Pendimi nuk do mburje as demostrim, por ka nevojë për rëfim. Të jesh vetvetja në çdo gjë. As llafazan…
  Angjelina ishte e bija e princit të famshëm shqiptar Gjergj Arianiti dhe e motra e Donikës, gruas së Heroit…