/ Shenjtorë dhe Etër / Shenjtorët tanë

Shenjtorët tanë

Shenjtorët tanë

 

Shenjtorët i kemi nevoj në jetën tonë. Prandaj le të studiojmë jetën e tyre mirë dhe shpesh. T’i duam shenjtorët. T’i nderojmë ata. T’i imitojmë ata.Të kërkojmë ndihmën dhe ndërmjetimete tyre.
Të miqësohemi me ta. Të na mbështesin, të na ndihmojnë në pafuqinë tonë, në vështirësitë tona, të mos na lënë të zhgënjehemi, të dëshpërohemi nga dobësitë tona. Edhe ata kishin shumë vështirësi. Ata nuk u dekurajuan. Ata kurrë nuk u dorëzuan.

 

Gjerond Moisiu i Malit të Shenjtë
Përkthyer nga N.Ikonomi

 

Shenjtorët tanë