/ Category / Jeta Shpirtërore Orthodhokse

Jeta Shpirtërore Orthodhokse

  Arritja dhe dinakëria më e madhe e djallit është se ai i ka bërë njerëzit të mos kenë nevojë…
    Shën Serafimi lindi ne Kurks te Rusise ne vitin 1759. U pagezua me emrin Prohor. Prinderit e tij…
    Shën Vasili, i njohur si Shën Vasili i madh i Qesarise,ishte At i kishes,episkop i Qesarise,një nga teologet…
Gëzim bëhet përpara ëngjëjve të Perëndisë për një mëkatar që pendohet"(Lluk.15:10)
14/05/2020
  Përpiqu të studiosh e të mësosh më mirë Ligjin e Perëndisë.Mos neglizho të kërkosh përmes lutjes nga Perëndia fuqi…
01/05/2020
  Megjithatë ka disa që justifikohen se nuk ka në ditët tona priftërinj të mirë dhe rrëfyes të përshtatshëm.Kjo nuk…
19/03/2020
  Merr vendim të patundur e përfundimtar që të luftosh kundër ç'do mëkati "Gëzim bëhet përpara engjëjve të Perëndisë për…
Forcomë o Zot!
11/03/2020
  O Zot Jesu Krisht o Perëndia im,më jep në ditë të mbarë,të pamëkatshme dhe të papërlyer. O Zot mos…
Banja e shpirtit!
07/02/2020
    Kujdes kur rrëfehesh! Mos thuaj gjëra të papërcaktuara dhe mos fol në përgjithësi:"Jam mëkatar". I sëmuri nuk i…
16/12/2019
  "Është nevojë e vazhdueshme të kungohesh me Trupin dhe Gjakun e Krishtit" plotëson teologu i shkëlqyer i shekullit të…
11/12/2019
  Si e përshkruajnë etërit e Shenjtë madhështinë e Misterit të Falënderimit Hyjnor me Gjakun dhe me Trupin e Krishtit!…