/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Fjalë të urta nga Shën Isak Siriani

Fjalë të urta nga Shën Isak Siriani

Fjalë të urta nga Shën Isak Siriani

 

Justifikimi nuk ka vend në jetën e të krishterëve,dhe nuk është i shkruar në asnjë nga mësimet e Krishtit.

Nëse nuk ke qetësi në zemër,ki  të qetë  gjuhën.

Nëse nuk mund të kontrrollosh mendimet, mundohu të mbash  nën kontrroll ndjenjat trupore.

Nëse nuk mund të mbash dy ditë kreshëm,mundohu të mbash nga mëngjesi deri në darkë.

Nuk ke zemer të shenjtë? Mba të pastër trupin.

Nëse nuk mundesh të japësh lëmoshë,foli me përulësi,si mëkatar.

Nëse nuk je paqësor,mundohu të mos duash trazirat.

Nëse dëshiron butësinë,paqe do të kesh në zemër.Dhe kur të arrish të kesh paqe,do gëzohesh në cdo rrethanë.

Kërko të të jepet  mirëkuptim, jo ar dhe pasuri.

Vishu me rroba të thjeshta,jo si mbret.

Paqa e shpirtit është më e cmuar se mbretëria kozmike.

 

Përkthyer nga N. Ikonomi

 

Fjalë të urta nga Shën Isak Siriani