/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Mësime shpirtërore!

Mësime shpirtërore!

Mësime shpirtërore!

 

Në qiell askush nuk ngjitet me përpjekjet dhe ngjitjen kosmike,por me uljen shpirtërore.Vetëm kështu,duke ecur “poshtë” mund të hyjmë tek dera e ulët e parajsës.
Dorëzimi plotë i jetës sonë në duart e Perëndisë,është shpëtimi nga pasiguria që sjell besimi tek egoja,dhe na bën të gëzojmë parajsën që nga kjo jetë.
Shën Paisio i Malit të Shenjtë

***
Nëse dëshiron të korigjosh dikë nga gabimet e tij,mos mendo se po e korrigjon me fuqinë tënde.Lutju Zotit me gjithë shpirt që ta ndriçoj zemrën e personit që është në gabim.Kur Zoti shikon se lutesh nga thellësia e zemrës,do e plotësoj lutjen tënde.Dhe ti,duke parë që lutja jote u dëgjua,dhe u plotësua nga Hiri Hyjnor,do thërrasësh që ky ndryshim nuk ishte vepër e jotja por nga “e djathta e të Lartit”.
Shën Joani i Krostandhit

 

Përkthyer nga N.Ikonomi

 

Mësime shpirtërore!