/ Category / Didaktikë

Didaktikë

    Zemra e butë do gjej butësi dhe zemra mëshiruese do gjej mëshirë. Ai që vuan padrejtësitë nga njerëzit,lahet…
Mësime shpirtërore
16/05/2024
  Rruga drejt përsosmërisë është e gjatë. Lutju Zotit që të të forcojë. Përballoni me durim rëniet tuaja dhe pasi…
Përpjekje shpirtërore
15/05/2024
  Rruga e të krishterit është plot me pengesa, të cilat gjithnjë e më shumë. Luftoni pra me trimëri dhe…
  Kur na akuzojnë, kur na përgojojnë, kur na ngacmojnë, kur na poshtërojnë, kur na bëjnë padrejtësi, edhe ne duhet…
    "Ashtu si dylli, nëse nuk nxehet dhe zbutet shumë, nuk mund pëepunohet dhe nuk mund të marrë vulën…
  Marku 2:1-12 Edhe pas disa ditësh përsëri hyri në Kapernaum; dhe u dëgjua se është në një shtëpi. 2…
  At , kujt i dedikohet justifikimi? Egoizmit! Justifikimi është një rënie dhe largon Hirin e Zotit. Njeriu jo vetëm…
Mësime shpirtërore
27/03/2024
  “Njerëzit e mirë janë të munduar, vuajnë dhe kalojnë vështirësi. I ligu i mundon, i hedh në fatkeqësi. Por…
  “Njerëzit që nuk besojnë në Zot nuk janë të lumtur . Ata janë si ata që ndërtojnë pallate dhe…
  Rrallë do shohësh një person të ekuilibruar sot. Shumica janë sikur janë të elektrizuar. Ata që nuk rrëfehen, marrin…