/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Hiri i Perëndisë

Hiri i Perëndisë

Hiri i Perëndisë

 

Zoti i dha botës Frymën e Shenjtë . Dhe ata që e morën e ndjejnë parajsën brenda tyre.
Ju mund të thoni: “Pse nuk e kam dhe unë një Hirin e Shenjtë?
Sepse ju nuk iu dorëzuat vullnetit të Zotit, por jetoni sipas vullnetit tuaj.
Shikoni atë që do vullnetin e tij: Ai kurrë nuk ka paqe në shpirtin e tij dhe nuk kënaqet me asgjë. Për shkak të tij, gjithçka ndodh ashtu siç nuk duhet. Megjithatë, kushdo që iu dorëzua plotësisht vullnetit të Zotit, ka lutje të pastër dhe shpirti i tij e do Zotin”.

 

Shën Siluanos i Malit të Shenjtë
Përkthyer nga N.Ikonomi

 

Hiri i Perëndisë