/ Category / Predikime-Katekizma- Artikuj

Predikime-Katekizma- Artikuj

  Për të pritur së më mirë periudhën e Kreshmëve të mëdha që fillon pas dy javësh, Kisha e Shenjtë…
  Duke ditur së pari këtë, se asnjë profeci e shkrimit nuk bëhet me shpjegim vetjak. Sepse kurrë nuk erdhi…
    Nga sot Kisha e shenjtë orthodhokse fillon një periudhë të re, të bukur e të gjatë të rrugëtimit…
  SHPËTIMI NË JISU KRISHTIN, BIRIN E PERËNDISË QË U BË NJERI, NË 1 PERSON ME NATYRË HYJNORE DHE NATYRË…
  O Zot,u bëftë vullneti Yt: Kur mendohem. Kur bëj plane. Kur vendos. Kur veproj. Kur këshilloj. Kur punoj. Kur…
  Kjo ngjarje ndodhi dyzet ditë pas lindjes së Krishtit.Sipas ligjit të Moisiut,Virgjëresha Mari  bashkë me Josifin ,shkoi në Tempull në Jerusalem,për…
    Ungjilli sipas Llukait 9:1-10 “Sepse Biri i njeriut erdhi të kërkojë e të shpëtojë atë që kishte humbur”…
      Krishti i cili është drita e botës,  nuk ndricon  vetëm  zemrat  e njerëzve por  i dhuron atyre…
  “Jisu, mjeshtër, përdëllena” (Llk. 17:13) Këto fjalë i drejtuan Krishtit 10 leprozë. Kur Zoti Krisht i pa, u tha…
  Të dashur besimtarë! Duke përjetuar dinamikën dhe gëzimin që na ofrojnë të kremtet e mëdha që sapo kremtuam, Kryepiskopi…