/ Category / Predikime-Katekizma- Artikuj

Predikime-Katekizma- Artikuj

  “O bir, mëkatet e tua të janë falur” (Mk.2:5). Kjo frazë është një nga thëniet më të fuqishme të…
      Virtytet-4 Besimi dhe shpresa shkojnë së bashku me njohjen. Ato janë ndërtuar në njohjen dhe të çojnë…
  Virtytet-3 Virtyti i shpresës shkon së bashku me fuqinë e besimit. Patriku Abraham “duke besuar kundër çdo shprese, besoi…
  Të nderuar besimtarë! Sot këtë të diel të parë të kreshmëve të mëdha, Kisha Orthodhokse ka vendosur ta quajë…
  "Ta doni dhe ta nderoni Orthodhoksinë si të Djelën e Pashkës"  Orthodhoksia është Krishti! Në Ungjillin e sotshëm dëgjuam…
  Virtytet 2   Themeli i çdo virtyti dhe jete të krishterë është besimi. Besimi është zotërimi natyral i të…
   Përveç lumurimeve të Jisuit, ka shumë fryte të Shpirtit të Shenjtë të numëruara në shkrimet apostolike dhe të paraqitura…
    Njeriu,ka  prirjen për të sistemuar vetveten duke  menduar se   arriti dicka .Por nga pikëpamja shpirtërore kjo gjë…
  E Tërëshenjta nuk kishte menduar kurrë se do bëhej nëna e Perëndisë.Kur u thirr t'i shërbej  Perëndisë në këtë…
    " Ja Krishti Lind Lavdërojeni,Ja Krishti qiellit vjen dilni priteni, Ja Krishti mbi dhenë ngrehuni".  "Sot u zgjidhën të…