/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

didaktikeM

 
Nuk duhet të luftoni fëmijët por djallin që lufton fëmijët tuaj. Ti thoni pak fjalë dhe të bëni shumë lutje. Lutja bën cudira.Nëna nuk duhet të mjaftohet te përkëdhelja me fëmijën por të ushtrohet me  përkëdheljen shpirtërore të lutjes. Shpëtimi i fëmijës suaj kalon nëpërmjet   shenjtërimit  tuaj.
Shenjtërimi nuk është dicka e paaritshme, është dicka e thjeshtë mjafton të keni dashuri dhe përulësi.Fëmijët bëhen problematik kur prindërit kanë probleme me njëri -tjetrin. Nuk mund ti mësojmë fëmijët vetëm me fjalë.Duhet ti mësojmë me shembujt e mirë  të jetës sonë.
 
Shën Porfirio
 
Përkthyer nga A. Avrami
 
 

Mësime shpirtërore