/ Category / Familja Ortodokse

Familja Ortodokse

Drejtuar prindërve
22/01/2024
  Dhe në edukimin e fëmijëve, kur bashkëshortët kane karaktere të ndryshëm, mund të ndihmojnë më shumë. Njëri është pak…
Fëmijët dhe besimi
27/11/2023
  Kur fëmija mbushet me dashuri për Krishtin që i vogël,kur shkon në kishë bashkë me prindërit,kur kungohet,kur psal dhe…
Përse këshillohet pjekuria për martesë! (vazhdim)
14/05/2021
  Nëse një i ri,25 ose 30 vjeç,që vendos të martohet,ndikohet në zgjedhjen e vajzës,por dhe në marrjen e vendimit…
Përse këshillohet pjekuria për martesë! (vazhdim)
13/05/2021
Që në moshën 18 vjeçare,njeriu është biologjikisht gati për të krijuar familje.Kur është 10 ose 15 vjeç,nuk mundet.Por në moshën…
Përse këshillohet pjekuria për martesë!
12/05/2021
  Pjekuria psikologjike,e dëshirës dhe pjekuria psiqike, nuk janë dije.Një shkenctar mund të ketë shumë njohuri,mund të jetë një përbindësh…
Jeta e fëmijës brenda familjes,krijon të ardhmen e tij!
22/10/2020
  Nëse një fëmijë jeton brenda kritikës,mëson të ktitikoj. Nëse një fëmijë jeton brenda armiqësisë,mëson të zihet. Nëse një fëmijë…
Pasqyra dhe e Tërëshenjta!
11/08/2020
   I thotë vajza nënës: Nënë,,bashkë me gjërat që do më dërgosh,më dërgo dhe një pasqyrë. E donte vajza të…
01/05/2020
  Megjithatë ka disa që justifikohen se nuk ka në ditët tona priftërinj të mirë dhe rrëfyes të përshtatshëm.Kjo nuk…
MARTESA DHE FAMILJA E KRISHTERË-Motra Magdalen
13/12/2019
  Një ati shpirtëror iu bë një pyetje nga një i martuar: “Si mundem unë, duke jetuar në botë, të…
23/10/2019
    Edukimi jo i  mirë i fëmijëve është pasojë e dështimit të prindërve.Përderisa u bënë të denjë të jenë…