/ Familja Ortodokse / Përse këshillohet pjekuria për martesë!

Përse këshillohet pjekuria për martesë!

Përse këshillohet pjekuria për martesë!

 

Pjekuria psikologjike,e dëshirës dhe pjekuria psiqike, nuk janë dije.Një shkenctar mund të ketë shumë njohuri,mund të jetë një përbindësh i arsimit, por jo një mendje e zakonshme që të mos mund të diskutoj dhe të merret vesh me njerëzit,mund të mos përshtatet dot,të mos ndihmohet ose të mos ndihmoj.Sigurisht,njohuritë kanë lidhje me pjekurinë e njeriut,por mund të jenë dhe të pavarura nga ajo.

Le ta shohim pjekurinë më konkretisht në temën e martesës.

Nëse një i ri ose një e re nuk arrijnë në një pjekuri psiqike,mendore,dëshire dhe ndjenjash,mirë është të mos nxitohen të martohen.Sigurisht, këto të gjitha nuk janë absolute.Për sa kohë që njeriu jeton, ai vazhdimisht “piqet”,bëhet më i matur.Për sa kohë ekziston në këtë botë,vazhdimisht do zhvillohet dhe do përparoj .(Vazhdon)

 

At Simeon Krajiopulos

Fragment nga libri “Adoleshenca,martesa,beqaria”

Vëllimi B,faqa 47.

Përkthyer nga A. Marini

 

Përse këshillohet pjekuria për martesë!