/ Category / Besimi dhe Jeta Orthodhokse

Besimi dhe Jeta Orthodhokse

Fëmijët dhe besimi
19/10/2023
  Shën Grigor Teologu thoshte që njeriut duhet t'i flasësh për Perëndinë që në moshë të vogël,që kur është fëmijë,përpara…
29/11/2018
  Një eksperiencë edukuese pas vdekjes   Sa njerëz në çastet e vështira nuk e thonë këtë fjalë? ! Por…
  Qëllimi i Kishës  është  të na kuroj shpirtin.Ta bëj atë nga i sëmurë të shëndetshëm. Kisha kuron shpirtin tonë…
Si e nxorri nënën e tij nga ferri
16/06/2016
  Episkopi  i  Kiros, Theodhorito,  tregon  se  një  herë  e  vizitoi  një  vëlla  që  vinte  nga  shumë  larg.  Kur  i…
Misteri i Efqelisë
21/04/2016
  Krishti erdhi në botë për të "mbartur sëmundjet" e njerëzve. Një nga shenjat e mesianërisë së tij hyjnore ishte…
  Në Kishën Ortodokse martesa është për gjithë jetën.Martesa nuk është një këmbim zotimesh ose themelim i një kontrate ligjore…
   Përmbledhje e disa prej mendimeve të Aba Isaak Sirianit, që mirë do të ishte të bëheshin shkak për të parë…
                                       …
Shkruan arqimandrit +at Epifan Haxijangu I.  Demonizimet – Magjitë Ekziston djalli?  Shumë njerëz nuk besojnë që ka djall.  Por djalli…
 Ju jeni drita e botës (Matthe 5:14) Sot të dashurit e mij është dita e tre Mësonjësve të Mëdhenj të…