/ Category / Virtyte

Virtyte

Tre virtytet
02/11/2023
  Dikur i gjithë fshati vendosi të lutej për të rënë shi. Ditën e lutjes u mblodhën .Nga të gjithë,vetëm…
  Asgjë nuk është më e lartë se sa paqja e Krishtit e cila thyen çdo sulm të frymërave te…
    Pyetën një murg: -Përse goditemi kaq shumë nga demonët? -Sepse ne i hedhim armët,u përgjigj ai.Përulësinë,dashurinë dhe durimin.…
13/05/2019
  Asgjë nuk e shplodh kaq shumë shpirtin sa butësia.As të inatosemi sepse na shanë,por me butësi ta largojmë inatin.Sepse…
25/02/2019
  Kur besojmë se jemi të përsosur dhe se nuk kemi nevoj të pendohemi,ndodhemi brenda një krenarie e cila e…
  Megjithëse virgjëria,kreshma dhe e fjetura në tokë kanë më tepër mund se bamirësia,asgjë nuk është më e fortë se…
22/08/2018
    Virtyti i katërt është butësia dhe përulësia. Vetëm njeriu me zemër të butë mund të qehtësoj zemrat e…
02/08/2018
    a)Ushtrimi i parë është besimi. Të kemi besim do të thotë të lihemi me gjithë zemër te Zoti…
Zbulimi i dhuntive (talantave) që vijnë nga Perëndia
30/05/2018
   Është e rëndësishme që t’u mësojmë fëmijëve se gjithçka që kemi, për shembull, trupi, jeta, ato që zotërojmë, dhuntitë…
    Me durim dhe dashuri do të fitojmë Mbretërinë e Qiellit.  Durimi është një furnizim i madh.  Atje ku…