/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Plaka analfabete që mësoi përmendsh Ungjilin!

Plaka analfabete që mësoi përmendsh Ungjilin!

Plaka analfabete që mësoi përmendsh Ungjilin!

 

Një grua plakë analfabete por shumë besimtare,dëgjoi një ditë në Kishë predikuesin që thoshte:
-Ai që nuk lexon Biblën,nuk do të shpëtoj!
Sa e dëgjoj këtë u trishtua shumë dhe I thotë vajzës kur u kthye në shtëpi :
-Unë do shkoj ferr sepse nuk lexoj Biblën!
Vajza u mundua ta qehtësonte,por ishte e kotë.
Shkoi dhe takoi një murg që ta ndihmoj.
-At,i thotë,nuk do shpëtoj sepse nuk e lexoj Biblën,sepse jam analfabete!
Murgu e qehtësoi dhe i tha :
-Dhe si Do të shpëtojnë kaq e kaq analfabet?
Kemi shumë Shenjtorë që nuk dinin shkrim e këndim.Ata si shpëtuan? Nuk e sjellin shkronjat shpëtimin dhe nuk të çon analfabetizmi në ferr.
Do shkosh në shtëpi dhe do vendosësh dorën te faqa e parë e Ungjillit dhe pastaj lutu duke thënë:”O Zot Jesu Krisht,vendosi në zemrën time ato që shkruan në Ungjill.
Ditën tjetër do e vendosësh dorën te faqa e dytë.
Plaka e zbatoi porosinë e murgut për muaj me radhë.
Një ditë dëgjoi nipërit duke sharë dhe ju thotë:-Mos gjykoni që të mos gjykoheni!
E bija e dëgjoi dhe shtangu!
-Kjo që the tani shkruhet në Ungjill, i thotë vajza,ku e dëgjove?
-Më doli nga zemra ,i përgjigjet nëna!
Që nga ai moment,plaka analfabete filloi të flasë me fjalët e Ungjillit pa e kuptuar.
Kjo ndodhi sepse iu bind fjalëve të murgut dhe Zoti ia mbolli në zemër fjalët e Ungjillit.
Besimi do të na shpëtoj,jo dijet.Dhe Krishti vetë i zgjodhi pa shkollë nxënësit e Tij që të na tregoj se mund të të bëj të mençur edhe kur je analfabet mjafton të kemi besim dhe përulësi.

 

Gjerond Efremi i Skitit të Shën Andreas.
Përkthyer nga A. Marini

 

Plaka analfabete që mësoi përmendsh Ungjilin!