/ Jeta Shpirtërore / Zot Jesu Krisht,mëshiromë

Zot Jesu Krisht,mëshiromë

Zot Jesu Krisht,mëshiromë

 

Ta nisësh dhe ta mbyllësh ditën me lutjen”Zot Jesu Krisht,mëshiromë”.
-Ke një problem? ”Zot Jesu Krisht,mëshiromë”.
-Ndesh një ngasje me një mikun,komshiun apo të afërmin tënd? ”Zot Jesu Krisht,mëshiromë”.
Lutja do ju japi zgjidhjen te problemet që keni.Bëni lutjen ”Zot Jesu Krisht,mëshiromë”.
Etërit e Shenjtë thërrasin: vëndin kryesor në jetën e ç’do të krishteri ta zërë lutja”.
Kërkon të shpëtosh? Lutu.
Kërkon të ç’lirohesh? Lutu.
Të gjitha lutjet janë të vyera dhe të shenjta por urata – ”Zot Jesu Krisht,mëshiromë”,është mbretëresha e lutjeve. ”Zot Jesu Krisht,mëshiromë”.
Nga kjo uratë e vogël por e plotfuqishme filluan Etërit e Shenjtë dhe u bënë ndriçues të kishës.Thuaje vazhdimisht,sa më shpesh gjatë ditës dhe gjatë natës këtë lutje dhe do t’i mësoj ajo ato që dëshiron, ato që nuk di.Mbështetu te kjo uratë.

At Efrem Katunakioti

Përkthyer nga N. Ikonomi