/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Zemërgjerësia

Zemërgjerësia

Zemërgjerësia

 

Sa më shumë sjellim në mëndjen tonë të këqijat që  të na kenë shkaktuar vëllezërit tanë,-thoshte oshënar Makari,- aq më shumë largojmë Perëndinë prej saj(prej mëndjes sonë). Por kur i harrojmë menjëherë,demonët nuk guxojnë që të na ngacmojnë.

Një vëlla (murg), i cili u grind me një vëlla tjetër shkoi tek ati shpirtëror që të rrëfehej.
At,filan vëlla më hidhëroi shumë dhe mendimi për të marrë ham po me torturon.
-Mbyllu në qelinë tënde dhe mos pusho natë e ditë së luturi për të.Vetëm me këtë mënyrë do të clirohesh nga pasioni që zien brënda teje-e këshilloi ati shpirtëror.

 

 

Marrë nga libri “Jerondikon”
Botim i Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë

 

Zemërgjerësia