/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Ka vend zemra jote për Perëndinë ?

Ka vend zemra jote për Perëndinë ?

Ka vend zemra jote për Perëndinë ?

 

Mos u anko duke thënë:”Ku je o Zot: Lutem dhe nuk më shfaqesh asnjëherë,nuk më ke dhënë asnjë gëzim,nuk më realizove asnjë ëndërr.
Të kërkoj shëndet,më jep sëmundje.Të kërkoj ndihmë,më jep vdekje.Të kërkoj virtyte,më jep dhimbje.Ç’farë Perëndie je?
Jo! Mos mendoni kurrë kështu.Perëndia njeh kur është gati zemra jonë.Nëse akoma nuk morre diçka,do të thotë që nuk kishe vend në zemër.Zemra juaj është e ngarkuar shumë,ashtu si kur vendosim shumë gjëra bashkë dhe i shtyn për të mos mbajtur ajër.As për ajër nuk ka vend në zemrën tënde dhe kërkon të nxerë Perëndinë ,të Cilin nuk e nxë gjithë qielli?
Perëndia pret momentin e përshtatshëm që të të ndriçoj mendjen dhe të dhuroj gjithë parajsën.Atë që dëshiroje një,dy,tre,pesë,njëzet,pesëdhjet vjet,do i marrësh në një moment.Pendimi nuk shkon kurrë dëm dhe kurrë nuk humb kur pendohesh.

 

Gjerond Emiliano i Malit të Shenjtë (Simonopetriti).
Përkthyer nga M. Vasili

 

Ka vend zemra jote për Perëndinë ?