/ Jeta Shpirtërore / Didaktikë

Didaktikë

Didaktikë

 

 

Mund të shkoni rregullisht në kishë, të lexoni libra teologjikë, të mbani ikona në shtëpi, komboskine në duar, të jepni lëmoshë, të dëgjoni predikime teologjike, të jeni të përulir dhe të flisni për gjera shpirtërore.
Por mezëroheni me të tjerët. Në vështirësi pëshpëritini.
Mund të mos kënaqesh me të ardhurat që ke, me komoditetet që ke, të ndihesh i shtypur, në ankth, i pakënaqur me gjithçka dhe me këdo, të jesh vazhdimisht në përballje dhe konkurrencë me gjithçka dhe me këdo që është pranë teje.
Kjo do të thotë se ju nuk e jetoni më Krishtin. Pavarësisht se flisni shumë për Krishtin. Kjo mban erë vdekjeje!
Çfarë e dallon një të krishterë sot nga pjesa tjetër e njerëzve?
Nëse në vështirësi, në tundime, përballë njerëzve të vështirë, nuk ke durim, butësi, gëzim, thjeshtësi dhe mbi të gjitha përulësi, do të thotë se nuk e ke kuptuar ende se çfarë do të thotë të jetosh më Krishtin.

 

Murgu Moisi
Përkthyer nga M.Vasili

 

Didaktikë