/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

 

Të gjithë etërit tanë të shenjtë jetuan jetë paqësore. Dhe të gjithë thonë se përsosmëria e jetës së krishtee ndodhet tek përulësia.
Kjo do të thotë se qëndrimi në vuajtje të zgjatura është ajo që na nevojitet më shumë në këtë jetë. Ne duhet t’i vuajmë të gjitha me durim dhe t’i falim të gjithë.
Nëse kemi mendime dhe dëshira të mira, këto mendime do të na japin paqe dhe gëzim edhe në këtë jetë, por edhe në përjetësi.
Dhe atëherë do të zbulojmë se nuk ka vdekje, se Zoti e ka mposhtur vdekjen dhe se na është dhënë jeta e përjetshme!

 

At Thadheo i Vitovincës
Përkthyer nga A.Marini

 

Mësime shpirtërore