/ Jeta Liturgjike / Forcomë o Zot!

Forcomë o Zot!

Forcomë o Zot!

 

O Zot Jesu Krisht o Perëndia im,më jep në ditë të mbarë,të pamëkatshme dhe të papërlyer.

O Zot mos më braktis.

O Zot mos u largo prej meje.

O Zot shtrije dorën tënde të më ndihmosh.

O Zot forcomë në frikën tënde.

O Zot,mbille këtë frikë dhe dashurinë tënde në zemrën time.

O Zot,mësomë të bëj dëshirës tënde.

O Zot,dhuromë vajtim të vazhdueshëm dhe pendim dhe kujtim të vdekjes.

O Zot çliromë nga ç’do tundim të shpirtit dhe të trupit.

O Zot dëbo prej meje ç’do mendim të dëmshëm,të njollosur dhe kryengritës.

O Zot shfaros prej meje plogështinë,përtacinë,hidhërimin harresën pandjeshmërinë,lodhjen dhe rrobërimin e mendjes sime.

O Zot siç di dhe siç shikon,mëshiromë dhe falmë ç’do paudhësi timen.Dhe në qetësi,në pendim të mirë,në hetim të pahezitueshëm dhe në besim të pastër e të papërlyer vepro me mirëdashjen Tënde që të dalë shpirti im i mjerë nga ky trup i shkretë.Amin!

Oshënar Paisi i Madh!

 

Marrë nga libri:” Banja e shpirtit “

Manastiri i Hershëm i Paraklitit

Oropo-Atikë

 

Forcomë o Zot!