/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Apostulli i te djeles

Apostulli i te djeles

Apostulli i te djeles

 

1 Tim. 4:9-15

9 E besueshme është fjala dhe e denjë për t’u pranuar.
10 Sepse për këtë edhe mundohemi edhe përbuzemi, se shpresuam në Perëndinë e gjallë, i cili është shpëtimtari i gjithë njerëzve, po më fort i besimtarëve.
11 Këto porosit edhe mëso.
12 Askush le të mos të të përbuzë për rininë tënde, po bëhu shembull i besimtarëve në fjalë, në shoqëri, në dashuri, në frymë, në besim, në dëlirësi.
13 Deri sa të vij unë, jepu pas leximit, pas këshillimit, pas mësimit.
14 Mos ji i pakujdesshëm për dhuntinë që është tek ti, e cila t’u dha me anë profecie, me vënien e duarve të pleqësisë.
15 Për këto kujdesu, në këto qëndro, që të shfaqet mbarësia jote tek të gjithë.

 

Marrë nga Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë