/ Jetë Shenjtorësh dhe Asketësh / Shën Fevronia!

Shën Fevronia!

Shën Fevronia!

 

Martire e Kishës,dëshmore Fevronia,kujtimi i së cilës kremtohet në 25 Qershor.
Fevronia ishte një vajzë e bukur që shumë dëshironin të martoheshin me të,por ajo në moshën 17 vjeç zgjodhi rrugën e manastirit.Shkoi në manastir ku ishte igumane një e afërme e saj,Vrieni.
Megjithëse ishte shumë e re,u përshtat rregullave të jetës murgjërore,duke u marrë njëkohësisht dhe me studimet e Shkrimeve.Fevronia u bë shembull ndër gjithë murgeshat për bindjen,zellin dhe përulësinë e saj.
Gjatë kohës së përndjekjes të të krishterëve,një ushtri e drejtuar nga Selino,arriti në manastirin ku jetonte Fevronia.
Murgeshat e tjera arritën të largoheshin,por Fevronia ishte e sëmurë dhe nuk mundi te ngrihej.Pranë saj qëndroi Igumeni Vrieni dhe motra (murgesha ) Thomai, të cilat u ekzekutuan të treja nga ushtarët.
Kisha jonë kremton Shën Fevroninë në 25 Qershor.

 

Përkthyer nga A. Marini

 

Shën Fevronia!