/ Category / Shenjtorë dhe Etër

Shenjtorë dhe Etër

  Me kalimin e viteve , do të vinë kohë më të vështira. Krishti e dinte se si do të…
  Hamë sikur nuk ka Zot, pimë sikur nuk ka Zot. Bëjmë padrejtësi sikur nuk ka Zot. Shpenzojmë sikur nuk…
  Bijë e Nikeas, në Vithini, në veriperëndim të Azisë së Vogël, u kap si e krishterë dhe e tërhoqën…
    Apolinaria ishte bija e Anthimit, magjistrat i fuqishëm në Romë.Bukuria dhe urtësia e saj ua kalonte shumicës së…
    Shen Gjenovefa lindi rreth vitit 420 pas Krishtit ne qytetin Nader pranë Parisit.Prinderit e saj ishin te pasur…
    Shën Serafimi lindi ne Kurks te Rusise ne vitin 1759. U pagezua me emrin Prohor. Prinderit e tij…
  "Duke filluar që në fillim të ketij Viti të Ri, preokupimi ynë më i madh duhet të jetë diçka…
    Shën Vasili, i njohur si Shën Vasili i madh i Qesarise,ishte At i kishes,episkop i Qesarise,një nga teologet…
    Koha e jetës sonë është një hua që na jep Zoti dhe kredia duhet të kthehet në një…
  Shën Anisia jetoi në vitet e perandorit Dhioklitian,298 pas Krishtit.Origjinën e kishte nga qyteti i Selanikut.Prindërit e saj ishin…