/ Category / Shenjtorë dhe Etër

Shenjtorë dhe Etër

    "Ashtu si dylli, nëse nuk nxehet dhe zbutet shumë, nuk mund pëepunohet dhe nuk mund të marrë vulën…
  Shën Maria lindi në Egjipt dhe jetoi në  vitet e perandorit Justian,(527-565 pas Krishtit). Që në moshë të ajo…
  At , kujt i dedikohet justifikimi? Egoizmit! Justifikimi është një rënie dhe largon Hirin e Zotit. Njeriu jo vetëm…
  “Njerëzit që nuk besojnë në Zot nuk janë të lumtur . Ata janë si ata që ndërtojnë pallate dhe…
  Rrallë do shohësh një person të ekuilibruar sot. Shumica janë sikur janë të elektrizuar. Ata që nuk rrëfehen, marrin…
  Ne nuk e kuptojmë dinakërinë e djallit, i cili na jep gjëra të vogla dhe na heq gjërat e…
  Shën Gjerasimi lindi në Liki,në shekullin e 5. Në moshë të re u dorrëzua murg dhe në manastir mësoi…
  Në çdo lutje duhet të kesh një pikë loti. Dhe, kur të ndjesh ngazëllim , mos e thuaj askund,…
  Të duam të afërmin tonë dhe do ta duam Krishtin. Të duam ata që na shajnë, armiqtë tanë dhe…
  “Çdo gjemb në jetën e të krishterit, djersa që pikon, agonia që kalon, sëmundja që e viziton, trishtimi që…