/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

 

“Duhet të jemi njerëz të hirit që të shplodhet ai që na afrohet”. At Amfiloheo Makris

 

“Mos kërko të marrësh mendim nga dikush që nuk është në të njëjtën rrugë me ty,akoma dhe nëse është shumë i ditur”. Shën Isaak Siriani

 

“I ligu e mundon dhe e ngacmon shpirtin aq sa e lejon Perëndia”. Shën Efrem Siriani

 

“Sëmundjet jepen nga Perëndia për shëndetin e shpirtit,tek i plogështi dhe neglizhenti,që e duan Perëndinë”.

Shën Isaak Siriani

 

“Ta rezpektosh Perëndinë me vepra të ndershme,ta hymnosh me fjalë dhe ta nderosh me mendime”. Shën Joan Damaskinoi

 

“Sytë e shëndetshëm dëshirojnë dritën,kështu dhe kreshmimi që bëhet me vullnet,ndiqet nga dëshira për lutje”. Shën Isaak Siriani

 

“Je krijesë e krijuar nga Perëndia.Lavdëroje pra Atë që të krijoi”. Shën Joan Gojarti

 

Përkthyer nga M. Vasili

 

Mësime shpirtërore