/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

 

“Personi i dobët vuan kryesisht nga dy sëmundje mendore: besimi i dobët dhe nga adhurimi për veten. Kushdo që përpiqet t’i kapërcejë këto dy të këqija të mëdha është padyshim një besimtar me gjithë zemër në Zotin dhe është i gatshëm të pranojë ç’do vështirësi që ai mund t’i japë.
Guximi dhe përbuzja e tepërt ndaj rrezikut lindin ose nga besimi i madh te Zoti ose nga ngurtësia e zemrës së njeriut. Dhe ngurtësia e zemrës pasohet detyrimisht nga krenaria, por besimi nga përulësia e vërtetë”.

 

Shën Isaku i Siros
Përkthyer nga A.Martini

 

 

Mësime shpirtërore