Lumurimet vazhdim 2 Të varfër në shpirt
26/08/2015
  “Lum të varfërit në shpirt, sepse e tyre është Mbretëria e qiejve” (Matheu 5:3). Ky lumurim i parë është…
Lumurimet 1
25/08/2015
  Në shkrimet e Ungjijtë, lumurimet paraqesin mësimet e Jisuit dhe janë mbajtur tradicionalisht të përmbajnë përmbledhjen më të ngjeshur…
  Në Ungjillin e sotshëm  flitet për vizitën e Zotit Krisht në shtëpinë e Llazarit, në fshatin Vithani,afër Jerusalemit.Atje e…
  (Llk.10:38-42,11;27-28) 38Edhe ndodhi që kur ata po shkonin, ai hyri në një fshat; edhe një grua me emrin Marta,…
  Mos jini hakmarrës:mos e shpërbleni të keqen me të keqe tjetër.Eshtë e mjaftueshme e keqa nga i afërmi juaj!Nëse…
  Njeriu që krijon një ikonë ideale për veten,e bën sepse nuk e duron dot veten sic është në të…
  Sa më shumë sjellim në mëndjen tonë të këqijat që  të na kenë shkaktuar vëllezërit tanë,-thoshte oshënar Makari,- aq…
  Në manastirin Visotski në Serpukov të Rusisë,vijnë shumë besimtarë.Më të shumtët prej tyre janë të varur nga alkoli.Atje ndodhet…
  E 11 e Mattheut  (Matth 18:23-35) 23 Prandaj mbretëria e qiejve ngjau me një njeri mbret, që deshi të…
  Ishte mbasdite vonë dhe kishte filluar të errej.Po afrohej ora që manastiri do mbyllte dyert kur atë moment afrohet…